2 hornfisk helst med ben
Til kogelage:
ca ½ ltr vand
1 lille løg
1 spsk citronsaft
eddike eller hvidvin
5 hele peberkorn
1 laurbærblad
salt
Skrab fiskene og klip finnerne af, skyl og tør dem og skær dem i 7-8 cm
lange stykker, drys med salt og lad dem stå og trække 5 min.
Bland ingredienserne til kogelagen i en gryde, der er stor nok til at
rumme fiskestykkerne.
Pil og skiv løget, kom det i lagen og kog den i 5 min.
Skyl fisken kort, og læg den i gryden, dæmp varmen og lad fisken mørne
5 min under låg.
Tag gryden fra varmen og lad fisken trække yderligere 5 min.
Anret i et varmt, halvdybt fad og hæld lidt af lagen ved.
Tips: Pillekartofler kan serveres til, evt. drysset med dild, sammen med
smør, citronsauce, legeret eller citronsauce, græsk eller
hollandaisesauce.