4 personer
Dressing:
31/2 dl syrnet fløde 9%
1 tsk stødt koriander
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Salat:
2 pillede appelsiner i både (ca. 200 g)
200 g fintsnittet hvidkål
1 æble i tynde både, fx gloster (ca. 125 g)
Stegt hornfisk:
2-3 udbenede hornfisk (ca. 400 g)
1 spsk sød, mild sennep
2 spsk rugmel
¼ tsk groft salt
25 g smør
Tilbehør: 1 kg kartofler.
Dressing: Smag syrnet fløde 9% til med koriander, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Salat: Fjern hinderne fra appelsinbådene. Læg hvidkål i et fladt fad og fordel herpå appelsin- og æblebåde. Hæld dressingen over salaten og stil den tildækket i køleskabet.
Stegt hornfisk: Halver hornfiskene på tværs. Pensl kødsiden med sennep. Fold hornfiskene på tværs og luk dem med en kødnål. Vend dem i en blanding af rugmel og salt. Lad smørret gyldne i en pande og steg hornfiskene ca. 5 min. på hver side.
Tips: I stedet for hornfisk kan anvendes sild.