#
Råvarer til Hjertegryde:
2 svinehjerter
2 spsk hvedemel
salt og peber
50 g smør
2 løg
1 ds flåede tomater
1 laurbærblad
2 stilke timian
4 dl bouillon
½ dl fløde
250 g champignon
250 g ærter dybfrosne
server med kartoffelmos eller ris
*
Fremgangsmåde:
Skyl hjerterne godt i koldt vand.
Fjern årestammer og skær hjerterne i små terninger.
Vend disse i hvedemel, krydret med salt og peber.
Brun dem i smørret.
Tilsæt de grofthakkede løg og efter endnu 5-10 minutter de
flåede tomater med væden.
Tilsæt laurbærblad og timian og lad retten snurre ganske
småt, til hjerterne er møre.
Så tilsættes hele eller skivede champignon, ærter og fløden.
Retten jævnes om nødvendigt lidt og smages til med
krydderierne.
Når også ærterne er varme, er- retten klar til servering.
Det kan være nødvendigt at tilsætte et par dråber kulør.
Server retten med en luftig kartoffelmos eller med løse ris.
...........................................
MANEDENS OPSKRIFT
Under denne overskrift vil vi med jævne mellemrum, bringe
en lækker madopskrift. For at gøre det så spændende som muligt, opfordrer vi
gastronomer til at indsende netop jeres lækre opskrift: