600 g hellefiskfilet
2 store porrer
1 fennikel
4 store gulerødder
1 gul peberfrugt
Citronsauce:
15 g margarine
3 spsk hvedemel
5 dl fiskebouillon
½-1 citron
salt og peber
Tilbehør: 4 dl ris (240 g)
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skær porrerne i tynde skiver og fennikel, gulerødder og peberfrugt i små stykker.
Læg dem i et fad, der dækkes med plastfolie (til mikrobølgeovn) eller et låg. Giv grønsagerne fuld effekt i mikrobølgeovnen i 3-5 minutter, til de næsten er møre.
Skær hellefisken i 5 cm tykke skiver og læg stykkerne på de dampede grønsager.
Lav citrosaucen ved at presse citronen til saft.
Bland margarine, hvedemel og fiskebouillon i en tykbundet gryde, og bring det i kog under pisknning. Smag til med citronsaften, salt og peber.
Hæld saucen over grønsager og fisk, og sæt fadet i mikrobølgeovnen ved fuld effekt i ca. 10 minutter.
Servér risene til.