Denne herlige kartoffelmos er krydret med ost og hvidløg.
Prøv mosen sammen med et stykke saftig stegt hamburgerryg. Let at lave.
• Kartofler indeholder meget fiber. Denne ret giver 5 g
fibre pr. portion.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Hamburgerryg med mos:
4 skiver hamburgerryg a 150 g
6 spsk oksebouillon
KARTOFFELMOS:
1 kg melede kartofler
1-2 fed hvidløg
salt og peber
¼ bundt persille
¼ bundt purløg
¼ l letmælk
75 g gorgonzola eller roquefortost
* Fremgangsmåde:
1 Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Pil hvidløgsfeddene.
Læg kartofler, hvidløg, salt og peber i en gryde.
Dæk med vand og bring det i kog.
Læg låg på og lad koge ved svag varme i ca. 20 min, eller
til kartoflerne er godt møre.
2 Læg imens hamburgerkoteletterne på en pande.
Dryp bouillonen over.
Læg låg på og varm koteletterne ved jævn varme til de er
gennemvarme.
3 Skyl, tør og hak persille og purløg fint.
4 Varm mælken ved svag varme og smuldr osten i.
Rør rundt og lad blandingen kun lige blive så varm at osten
smelter.
5 Hæld vandet fra kartoflerne og mos kartoflerne fint.
Bland mælken med ost i lidt ad gangen og rør mosen godt.
Smag til med salt og peber og rør de hakkede urter i.
Server mosen sammen med hamburgerryggen.
Tips & råd
Grønskimmelost kan let klumpe sammen ved for stærk varme.
Smuldr osten inden den blandes med mælken og rør konstant
under opvarmningen.
Råkostsalat: bland blancherede voksbønner med strimlet
rødkål, revne gulerødder, 1 hakket løg og 2 spsk olie. Smag til med salt og
peber.
VARIATION: Kartoffelmosen kan smages til på mange måder.
En anden god variant er at blande med hakket rødløg og
bladene fra 3 basilikumkviste.
PR. PORTION: Energi: Kcal 513 = kJ 2141
Kulhydrat 43 g Protein 43 g Fedt 19 g (33%) Fibre 5 g