Hamburgerryg og surkål er en klassisk tysk sammensætning. Og sammen med de såkaldte "Schupfnudeln" bliver det endnu mere typisk.
2 løg
200 g hamburgerryg
smør/olie til at stege i
paprika, edelsüss
1 dåse surkål (285 g drænet vægt)
1 spsk sukker
1 spsk eddike
400 g schupfnudeln, alternativt kogt makaroni/nudler
1 spsk hakket persille
cremefraiche
1. Løgene hakkes fint.
Hamburgerryg skæres i terninger og svitses på alle sider i 1 spsk olie på en pande. Kødet tages op. og løgene svitses på panden.
Strø 1 tsk paprika over.
2. Surkål, 1 spsk sukker og 1 spsk eddike hældes på panden og dampes ved mellemvarme i 5 minutter under omrøring.
Kødstykkerne kommes tilbage på panden og dampes med i yderligere 3 minutter.
3. Smelt 30 g smør i en anden pande og steg schupfnudeln/ kogt makaroni deri. Drys med hakket persille.
4. Bland Schupfnudeln med surkålen og server retten med en klat cremefraiche.
--