Hakkebøf med bløde
løg, brun sauce og kartofler er en god, gammeldags klassisk ret, som stadig
holder - simpelthen fordi den smager fantastisk.
Tilberedningstid: 40
min. Antal portioner: 4.
# Ingredienser
600 g hakket oksekød
4 spsk olie
2 løg (store)
4 dl bouillon
½ dl mælk
1 smule saucekulør
2 spsk Maizena
4 spsk vand
½ tsk hvidvinseddike
½ tsk sukker
1 tsk salt
1 knivspids peber
1,2 kg kartofler
* Tilberedning
Kog kartoflerne i vand
med 1 tsk. salt.
Form farsen til fire
bøffer.
Pil og halver løgene
og skær dem i skiver.
Varm 2 spsk olie op på
en pande og steg løgene ved høj varme i nogle min, lad dem derefter simre for
middel varme.
Varm 2 spsk. olie op
på en anden pande og steg bøfferne i ca. fire min på hver side, afhængig af
hvordan I ønsker bøffen stegt.
Tag bøfferne af varmen
og drys dem godt med salt og peber.
Kog panden af med
bouillonen og tilsæt kulør, hvidvinseddike og sukker.
Rør vand og Maizena
godt sammen og jævn saucen med blandingen, mens du rører godt rundt.
Tilsæt mælken, smag saucen
til med salt og peber.
Drys lidt salt og
peber over løgene.
Hvis de ikke er helt
så bløde, som du godt kan lide dem, kan du tilsætte et par spsk vand og lad det
koge væk. Det blødgør løgene.
Server hakkebøfferne
med kogte kartofler, bløde løg og saucen.
TIP: Du kan servere
syltede agurker eller asier til hakkebøffen. Eller en grøn salat.
Se alle opskrifter for børnekokke