500 g hakket oksekød
3 løg
40 g smør
250 g champignon
3-4 dl oksebouillon
1 spsk Maizena
lidt kulør
salt og peber
Tilbehør: kartofler, lidt persille, evt. asier eller andet surt
*
Ælt kødet med 2 spsk vand, ½ tsk salt og peber.
Del det i fire portioner og form en bolle af hver portion.
Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv.
Kog kartoflerne.
Skær løgene i ringe.
Brun halvdelen af smørret på en pande og svits løgene, til de er gyldne og bløde.
Det tager ca. 10 min ved lav varme.
Tag løgene af panden og drys dem med lidt salt.
Smelt resten af smørret ved kraftig varme og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider.
Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side.
Tag bøfferne af panden og hold dem varme.
Gør champignoner i stand, skær dem i halve og rist dem i lidt smør på
panden og læg dem til side.
Kog panden af med bouillon, jævn med Maizena udrørt i lidt koldt vand og tilsæt lidt kulør.
Smag saucen til med salt og peber.
Server hakkebøfferne med kogte kartofler, løg, champignon og sauce.