En klassisk hakkebøf
smager bare godt sammen med en bagt kartoffel med lækker dressing og en helt
enkel salat.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time Ikke fryse-egnet (4 personer)
#
4 bagekartofler (ca
1 kg i alt)
Tatarsauce:
75 g cornichoner
1 spsk kapers
½ bundt purløg
8 stilke estragon
6 spsk mayonnaise
1 spsk dijonsennep
2 dl skyr, fromage
frais eller cremefraiche
salt og peber
Salat:
1 salathoved
4 tomater
2 spsk olie
2 spsk vineddike
eller frisk citronsaft
200 g grønne ærter
Hakkebøffer:
500 g hakket oksekød
1 spsk olie eller
smør
*
Skrub kartoflerne
godt og skær et kryds i toppen.
Bag kartoflerne ca.
1 time ved 200 °C.
Hak cornichoner og
kapers fint.
Hak purløg.
Pluk bladene af
estragonen og hak dem fint.
Rør mayonnaise
sammen med sennep og skyr.
Rør cornichoner,
kapers, estragon og purløg i dressingen og smag til med salt og peber.
Skyl og tør salaten
og pluk den i store stykker.
Skær tomaterne i
både.
Pisk olie og
vineddike sammen med salt og peber og vend salat, tomater og ærter med
dressingen.
Form kødet til 4
bøffer og hak dem på begge sider med en kniv.
Brun bøfferne i olie
eller smør på en varm pande, skru ned for temperaturen og steg bøfferne endnu
ca. 3 min. på hver side.
Server de bagte
kartofler med tatarsauce, hakkebøffer og salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin