Særligt fine gule ærter fås ved at koge suppen med chili og citron. Lidt eddike kan gives til. Det giver en fin smag og tykner ærterne
let.
#
4 koteletter uden ben og svær (eller kødfuldt svineflæsk)
1 løg
1 porre
2 gulerødder
¼ knold selleri
6 kartofler
1½ l hønsebouillon, fx Oskar
3 hele chili
4 dl Møllerens gule ærter
1 tsk estragon
salt og peber
1 citron
15 g smør
*
Rens og skær kartofler og selleri i tern ca. 1x1 cm.
Skær porrer i ringe ca. 0.5 cm., skær gulerødderne i skiver ca 1 cm. tykke.
Krydr koteletterne med salt og peber, brun dem godt smør (i en gryde).
Vend alle grønsagerne i, tilsæt hønsebouillon. chili og estragon.
Koges til grønsagerne er møre ca. 15 min.
Tilsæt Møllerens gule ærter. kog ca. 5 min. med jævnlig omrøring.
Pres citronsaften i og smag til med salt. peber og chili.
Duften i køkkenet burde få selv kræsne til at spise gule ærter.