6 personer. Trykkoger: 10-12 min. - alm. gryde: ¾-1 time + 1 ½ time.
# Ingredienser
500 g tørrede ærter, flækkede
3 l vand
1 kvist timian
1 kg letsaltet eller fersk flæsk
2 porrer
3 gulerødder
¼ selleri
250 g skalotteløg
Suppevisk af: 1 porretop, 2 stilke sellerigrønt, 2 bdt persille
Ved serveringen: sennep og groft brød.
* Tilberedning
Kom ærterne i trykkogeren med vand og timian.
Skær kødet i skiver og tilsæt det sammen med suppevisk og grønsager.
Bring gryden på tryk og trykkog 10-12 minutter. (Anvend evt. afbrudt kogning og ikke alt vandet under kogningen) - afkøl hurtigt.
Tag grønsagerne op.
Skær gulerødder og selleri i skiver eller tern og porrer i tykke skiver.
Kom grønsagerne tilbage på suppen og smag til med salt.
Server sennep og groft brød til.
Tips:
I stedet for de anførte grønsager kan anvendes frosne suppegrønsager.
Gule ærter bruser let op og kan på nogle typer trykkogere tilstoppe ventilen.
Hvis man er nervøs for det, kan ærterne sættes over i en almindelig gryde og tilsættes, når kød og grønsager er kogte.
De skal da koge ½-1 time eller der kan bruges forkogte ærter fx. fra fryseren eller Møllerens gule ærter.
Ventilen skal altid skylles godt efter kogning af gule ærter.