3 kg ribben fra svin
2 ½ liter vand
3 laurbærblade
2 ½ tsk groft salt
10 sorte peberkorn
Grillsauce:
4 dl vand
50 g smør
200 g sukker (ca. 2 ¼ dl)
½ dl friskpresset citronsaft
4 tsk worchestershiresauce
3 spsk dijonsennep
1 tsk groft salt
Tilbehør:
Salat med sur-sød dressing og dertil 300 g flûtes.
Del evt. ribbenene i mindre stykker (2-3 ben i hver).
Kom vand og ribben i en stor gryde og bring det i kog.
Fjern skummet.
Tilsæt laurbærblade, salt og peberkorn. Kog ribbenene ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tag ribbenene op og tør dem.
Grillsauce:
Bring vand, smør og sukker i kog i en pande (ca. 21 cm i diameter).
Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg.
Rør af og til og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad kanten.
Kog karamellen ca. 13 min. eller til den bliver lysegul.
Tag panden af varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.
Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.
Pensl de kogte ribben på begge sider med grillsaucen.
Læg dem på bageplader med alufolie.
Grill ribbenene øverst i ovnen. Vend dem efter 2-3 min. og pensl evt. med den grillsauce, som er dryppet af.