1 stk havørred
Spiseolie til pensling.
Paprika.
Salt
peber.
Tilbehør:
1 ½ kg kartofler.
1 bundt persille.
1 bundt dild.
tomater.
brøndkarse.
Sauce:
2 dl cremefraiche 38%.
2 dl yoghurt naturel.
1 spsk ravigottesauce.
¼ spsk revet løg.
3 spsk hakket dild.
3 spsk persille.
Salt
peber.
evt. lidt mælk.
Ørreden renses og skælskrabes omhyggeligt, inden den skæres i skiver.
Skiver på 3-4 centimeters tykkelse er passende.
Ørredskiverne pensles med spiseolie på begge side og sort peber kværnes over inden skiverne lægges i et ovnfast fad.
Fisken skal nu grillsteges 3-4 minutter på hver side (efter tykkelse) og når skiverne er møre, kommes der salt på.
Fisken bør serveres straks da retten ellers bliver tør.
Fadet pyntes med tomater, evt. salatblade og brøndkarse.
Kartofler:
Almindelige kogte kartofler.
Hakket persille drysses over.
Kold "grøn" sauce:
cremefraiche og yoghurt røres med citronsaften.
Ravigottesauce og revet løg tilsættes.
Smag saucen til med salt og peber.
Inden servering tilsættes dild og persille.
Smag saucen til igen, er den blevet for tyk, tilsættes lidt mælk.