4 laksesteaks
salt, peber
Sauce:
1 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche 18%
3 ansjoser
2 spsk kapers
1 bdt persille
1-2 stilke. friske estragonblade, evt. tørret
saft af 1-2 citron
Tilbehør: små kartofler og grønsager
Lav den kolde sauce, den har godt af at trække koldt 1 time.
Kom kapers, skyllet persille, estragon og ansjoser i en blender og hak
det fint, eller hak det meget fint med en kniv.
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen og vend det hakkede i.
Smag til med citronsaft.
Ansjoserne er salte, så krydderier skulle ikke være nødvendige.
Saucen kan opbevares 3-4 dage i køleskab.
Rens lakseskiverne og dup dem tørre.
Grill (bedst i fiskerist) eller steg dem på panden med ganske lidt fedtstof.
Krydr med salt og evt. peber. Server fisken varm med tilbehør og den
kolde sauce.