Grillet laks med en
hjemmelavet sommersalat er dansk sommer på tallerkenen. Moderne mormor.
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Stegetid: 7 min.
#
Sommersalat:
175-200 g rygeost
2 dl skyr
1 bundt radiser
1 agurk eller 2
skoleagurker
1 lille bundt purløg
salt og peber
Grillet laks:
4 stk laksefilet
(500-600 g)
1 spsk rapsolie
Tilbehør:
¾-1 kg nye kartofler
evt. smør
*
Pisk rygeost og skyr
sammen i en skål.
Skær rensede radiser
i tykke skiver og agurken i tynde skiver.
Gem lidt af radiser
og agurk til pynt, og vend resten i rygeostcremen.
Smag til med salt og
peber.
Anret salaten i en
skål, og pynt med radiser, agurk og fintsnittet purløg.
Pensl laksestykkerne
med lidt olie, og steg dem på en varm grill eller grillpande i ca. 5 min. på
skind siden og 2 min. på den anden side.
Krydr med salt og
peber.
Server laksen med sommersalat
og kogte, nye kartofler evt. med en klat smør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin