(4 pers.):
# Ingredienser
250 g hakket oksekød
250 g hakket flæskekød
2 æg
1 stort løg (revet)
100 g røget spæk
3 appelsiner (saftige)
2½ dl bouillon
salt og peber
fedtstof til bradepanden
* Fremgangsmåde
Ælt hakket kød og løg sammen med æg, rasp, salt og peber.
Form farsen til et brød.
Skær spækket i små stykker.
Sæt dem halvt ind i 'haren' hist og her.
Læg så 'haren' i en lille, smurt bradepande.
Sæt den i den forvarmede ovn ved 225°C i 10 minutter.
Herefter dæmper du varmen til 200°C og fordeler
appelsinskiver fra ½ appelsin på 'harens' ryg.
Bland saften fra 2½ appelsin med bouillon, i alt ca. 4 dl.
(Kødet fra de pressede appelsiner kan også tilsættes).
Hæld det i bradepanden, og lad 'haren' stege videre til den
er gennemstegt (ca. 40 min.).
Hæld skyen fra, det giver en skøn sauce, der evt. kan jævnes
lidt efter behag.
Server med hvide eller brunede kartofler og gelé, eller med
flutes og grøn salat.
Velbekomme, Vi ved vist allesammen, at april kan være en
særdeles lunefuld måned. Det kan både sne, være regn og rusk eller det
dejligste forårsvejr. Men det er da nok for tidligt at tage sommermaden frem.
Derfor skal vi have Forloren Hare. Det har I sikkert prøvet at lave før, men
dette er en ny, spændende variation med appelsiner. Og så er den både let og
billig at lave.