4 skiver fersk laks ( á 125 g)
1 spsk olie
1 kg kartofler
3 dl kaffe
3 dl piskefløde
1 dl hakket dild
salt
peber
evt. lidt fransk sennep
Lakseskiverne pensles med olie og letsteger over åben grill eller i en oliesmurt grillpande og steger i få min. på hver side, det kommer an på varmen og på, hvor tykke skiverne er.
Serveres med citronbåde, dild, lidt agurkeskiver og de råstuvede kartofler: Her skrælles eller skrabes nye kartofler og skæres i terninger og må derefter ikke komme i vand, for så forsvinder den stivelse der skal jævne kartoflerne.
De kommes i en tykbundet gryde, og fløden hældes ved. Bringes i kog, rør af og til, og under låg småkoger de i 15 min., til kartoflerne er møre. Så tilsættes salt, peber, lidt sennep og evt. 1 spsk smør. Nu er kartoflerne færdige og ligger i en fin stuvning.