600 g Slethvar, udskåret - pighvar kan også bruges
Olivenolie
salt og peber
150 g Parmaskinke - eller andet røget skinke
1 Bundt basilikum
50 g Pinjekerner
50 g Reven parmesanost
¾ dl Olivenolie
2 fed hvidløg
Fisken der skal grilleres, marineres først i en blanding af olivenolie, salt, peber og hakkede friske krydderurter i ca. 30 min. Herefter brunes fisken på en grill (grillpande, havegrill eller lignende) kan evt. steges færdig i ovnen. Grilleret fisk bliver oftest bedst, hvis den tilberedes både med skind og ben (det giver mere smag i fisken). Det er dog ingen betingelse.
Pesto: Basilikum, pinjekerner, hvidløg og parmesanost stødes i en morter eller køres til pure på en blender, herefter tilsættes olivenolien. Smages til med salt.
Anretning:
Tallerkenen stryges med et fint lag pesto, herpå midten lægges den grillerede slethvar på en top af tørristen parmaskinke skåret i fine strimler. Garneres med det rene kød af tomater uden skind og kerner. Hertil kan serveres pasta eller rissalat.