600 g vildlaksefilet (uden skæl)
400 g skalotteløg
2 tynde porrer
vindruekerneolie
8 dl rødvin
0,25 dl balsamico
100 gram smør
25 g frisk timian
Roden fjernes fra skalotteløgene og kommes i kogende vand med skræl og koger let i 2 - 3 minutter.
Afkøles hurtigt (evt. i isvand), pilles og halveres.
Porrerne skæres i ringe og skylles grundigt.
Fisken skæres i 4 stykker, pensles med olie på skindsiden, der grilles på en hed grillpande eller på åben grille i 4-5 minutter.
Før anretningen vendes fisken og trækker færdig.
Balsamico reduceres væk i en kasserolle, rødvinen tilsættes og reduceres til 3 dl, der koges blank med smørret.
Grønsagerne sauteres i olie til de er møre og krydres.
Grønsagerne anrettes midt på tallerkenen med den grillede laks på toppen.
Rødvinsfumé anrettes omkring med plukket timian.