400 g kikærter
200 g cherry tomater
1 fed hvidløg.
½ dl hvid balsamico
1 dl god olivenolie
50 g ristede pinjekerner
2 hjertesalat hoveder
50 g rosiner gerne lyse
1 lille løg
½ dl bredbladet persille
citronsaft
sukker
saft og skal af 2 ubehandlede appelsiner
½ dl sød soja
1 frisk chili
1 fed hvidløg
frisk timian
olie
4 kyllingefileter
Udblød kikærterne natten over og kog dem med lidt salt, indtil de er helt møre.
Del cherrytomaterne i to.
Hak hvidløget fint og vend det med hvid balsamico, olivenolie, lidt sukker og salt.
Kom tomaterne i et ovnfast fad med skærefladen opad og fordel marinaden over tomaterne.
Kom tomaterne i ovnen ved 150°C ca. 1 time, eller indtil de er blevet ⅓ mindre.
Rist pinjekernerne til de er gyldne og krydr med salt.
Pluk hjertesalaten i hele blade.
Vend forsigtigt de afkølede tomater med kikærter, pinjekerner, rosiner, finthakket løg, hakket persille og hjertesalat.
Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Kog appelsinsaft, -skal og soya ind til det halve.
Tilsæt chili, hvidløg og timian. Afkøl lagen og kom lidt olie i.
Flæk kyllingefileterne til 2 stykker.
Mariner dem i lagen i mindst 4 timer.
Grill kyllingefileterne ved høj varme i ca. 2 min. på hver side.
Pensl dem med marinaden under stegningen.
Skær fileterne ud i skiver og server.
Tips: Man kan bruge kikærter fra dåse med et udmærket resultat.
De bagte tomater smager også dejligt på ristet brød med lidt gedeost.