600 g skorzonerrødder
salt
1 spsk eddike
1½ spsk smør eller margarine
2½ spsk hvedemel
2,5 dl mælk
100 g reven Danbo-ost
2 æg
2 spsk persille hakket
¼ tsk reven muskat
Pynt: rosmarinnåle
Tilbehør: brød, grøn salat i Tomatmarinade - se Tillæg
*
Skyl og skræl skorzonerrødderne og kog dem ca. 12 minutter i vand, tilsat salt og eddike.
Lad dem dryppe godt af og læg dem i smurt, ildfast fad.
Bag fedtstoffet af med hvedemelet og pisk mælken i.
Pisk godt og lad saucen småkoge 5-10 minutter.
Tag den af varmen og rør osten i.
Tilsæt de sammenpiskede æg lidt efter lidt.
Smag om nødvendigt saucen til med lidt salt og tilsæt persille og muskat.
Hæld den over skorzonerrødderne i fadet og gratiner retten 10-15 minutter ved 250°C.
Drys med rosmarinnåle og server brød og salat til.