Der er ikke meget, der smager så lækkert som tortellini. Denne tortellini-gratin er himmelsk.
25 g smør
150 g dybfrossen bladspinat (optøet)
salt og peber
muskat
1 spsk (oliven)olie
400 g tortellini (friske)
125 g reven ost til pizza
1. Saucen laves som beskrevet nedenfor.
2. Smørret varmes op på en pande, vandet trykkes ud af spinaten, som derefter dampes i 2 minutter i smørret.
Krydr med salt, peber og muskat.
En ovnfast form pensles med olie og spinaten lægges deri.
3 Tortellinierne koges efter anvisning på pakken, og vandet hældes fra.
Når de er godt afdryppede, lægges de oven på spinaten og overhældes med den varme tomatsauce.
Pizzaosten strøs over, og det hele bages i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 15-20 minutter ved 200°C (varmluft 185°C).
Tomatsauce - kan bruges altid og overalt
2 løg og 2 fed hvidløg hakkes fint.
1 dåse tomater (400 g drænet vægt) sis og hakkes. Saften opfanges.
2 spsk olivenolie varmes op.
Løg og hvidløg steges glasklare ved middel varme i 2 minutter.
1 tørret chili knuses og kommes i.
Tomater, tomatsaft og lidt tørret oregano hældes ved, og det hele koges i 25 minutter.
Smag til med salt. peber og 1 knsp sukker.
Tips: Lav dobbelt mængde tomatsauce. og opbevar halvdelen i køleskabet i et glas med tætsluttende låg. Holder sig i ca. 2-3 dage og kan anvendes til enhver slags pasta eller pandestegt hakket oksekød.
--