Ligesom på en restaurant, men lavet i en håndevending: tyndt høvlede gulerødder, knudekål og courgetter med tomat-vinaigrette og pinjekerner
1 lille knudekål (ca. 200 g)
1 stor gulerod (ca. 100 g)
150 g courgetter
1-2 spsk pinjekerner
1 potte basilikum
200 g tomater
3 spsk balsamico blanco
salt og peber
1 knsp sukker
1 fed hvidløg, presset
6 spsk (oliven)olie
A. Knudekål og gulerod skrælles og høvles eller skæres i meget tynde skiver sammen med 150 g courgetter.
Skiverne fordeles på 4 tallerkener.
Pinjekerner ristes på en pande uden fedtstof og køles af igen.
Bladene fra 1 potte basilikum nippes af og skæres i smalle strimler.
B. Tomater skæres i kvarter, udkernes og skæres i små terninger.
Balsamico blanco, lidt salt, peber, 1 knsp sukker, presset hvidløgsfed og 6 spsk olie røres sammen.
C. Tomater og basilikum tilsættes, og vinaigretten dryppes over grønsagerne.
Drys pinjekernerne over til sidst.
--