Enten det er til kød, fisk eller bare med lidt flute til - der er ikke noget, der er sundere og bedre end farverige og varsomt kogte grønsager
250 g blomkål
150 g gulerødder
1 rød- og 1 gul peberfrugt
2 fed hvidløg
2 stilke rosmarin
3 stilke persille
4 stilke timian
2 laurbærblade
salt og peber
1½ dl hvidvin
4 spsk (oliven)olie
200 g cherrytomater
*
A. blomkål deles i buketter.
gulerødder skrælles og skæres i tykke stave.
Kernerne fjernes fra 1 rød- og 1 gul peberfrugt. Skær dem i kvarte og derefter i store stykker.
Hvidløg skæres i fine skiver.
B. Grønsagerne lægges på en plade med 2 stilke rosmarin, 3 stilke persille, 4 stilke timian og 2 laurbærblade og krydres med salt og peber.
C. Grønsagerne blandes med 1½ dl hvidvin og 4 spsk olie.
De bages i den forvarmede ovn ved 200˚C i 20-25 minutter.
Cherrytomater lægges i efter 15 minutter.
Pr. portion: 6 g protein, 21 g fedt, 14 g kulh.; 283 kcal 1186 kj