Logo

Grønne kåldolmere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønne kåldolmere

 

Kål er en god, sund og billig vintergrønsag, som kan bruges på mange måder. Her er kålblade fyldt med en blanding af grønsager og ris. Krydr evt. fyldet med en god karry, og tilsæt lidt rosiner.

3-4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/stege/bagetid: 30 min. Fryseegnet

 

#

8 hvidkålsblade

2 dl bouillon

 

Fyld:

250 g hvidkål

1 løg

1 rød peberfrugt

2 spsk olie

1 dl kogte ris

salt og peber

 

Tilbehør:

groft brød og evt. grønsager

*

 

Giv kålbladene et opkog i letsaltet vand.

Lad dem dryppe godt af, og skær den tykke del af midterribben fra.

Snit kålen fint, og hak løg og peberfrugt.

 

Svits fintsnittet kål, løg og peberfrugt i en gryde med olie, til kålen er faldet godt sammen.

Tag det af varmen, og bland risene i.

Krydr med salt og peber.

 

Fordel fyldet på kålbladene, og fold dem sammen omkring fyldet.

Læg dem i et smurt ovnfast fad, og hæld bouillonen ved.

Dæk fadet med alufolie, og sæt det i ovnen ved 225 °C i ca. 20 min.

 

Server dolmerne med groft brød og fx Appelsinkogte rodfrugter se opskrift.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her