Kål er en god, sund
og billig vintergrønsag, som kan bruges på mange måder. Her er kålblade fyldt
med en blanding af grønsager og ris. Krydr evt. fyldet med en god karry, og
tilsæt lidt rosiner.
3-4 personer. Arbejdstid:
45 min. Koge/stege/bagetid: 30 min. Fryseegnet
#
8 hvidkålsblade
2 dl bouillon
Fyld:
250 g hvidkål
1 løg
1 rød peberfrugt
2 spsk olie
1 dl kogte ris
salt og peber
Tilbehør:
groft brød og evt. grønsager
*
Giv kålbladene et
opkog i letsaltet vand.
Lad dem dryppe godt
af, og skær den tykke del af midterribben fra.
Snit kålen fint, og
hak løg og peberfrugt.
Svits fintsnittet
kål, løg og peberfrugt i en gryde med olie, til kålen er faldet godt sammen.
Tag det af varmen,
og bland risene i.
Krydr med salt og
peber.
Fordel fyldet på
kålbladene, og fold dem sammen omkring fyldet.
Læg dem i et smurt
ovnfast fad, og hæld bouillonen ved.
Dæk fadet med
alufolie, og sæt det i ovnen ved 225 °C i ca. 20 min.
Server dolmerne med
groft brød og fx Appelsinkogte rodfrugter se opskrift.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin