Logo

Appelsinkogte rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsinkogte rodfrugter

 

Rodfrugterne får både syrlighed og sødme fra appelsinerne, og lidt ingefær er prikken over i'et.

4-5 personer. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min.

 

#

1 kg rodfrugter (selleri, persillerod, gulerødder, rødbeder el. lign.)

10 g ingefær

2-3 økologiske appelsiner

1 spsk olie

lidt persille

salt og peber

*

 

Rens rodfrugterne, og skær dem i terninger eller skiver.

Skræl ingefæren, og riv den fint.

Riv skallen af appelsinerne, og pres saften der skal være ca. 2 dl.

Steg rodfrugter, ingefær og appelsinskal i en gryde med olie i 3-5 min.

Tilsæt appelsinsaft, og lad retten simre under låg, til grønsagerne er møre ca. 10 min.

Tag låget af, og kog væsken ind under omrøring ca. 5 min.

Smag til med salt og peber, og drys med hakket persille.

 

TIPS: Ovnbagte tomater:

Skær 500 g blommetomater eller cocktailtomater i halve og læg dem med skærefladen opad i et ovnfast fad med bagepapir.

Drys med salt og peber og evt. knust hvidløg.

Stænk med olie, og sæt fadet i ovnen ved 220 °C i ca. 30 min.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.137 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her