Rodfrugterne får
både syrlighed og sødme fra appelsinerne, og lidt ingefær er prikken over i'et.
4-5 personer. Arbejdstid:
25 min. Koge/stegetid: 20 min.
#
1 kg rodfrugter
(selleri, persillerod, gulerødder, rødbeder el. lign.)
10 g ingefær
2-3 økologiske
appelsiner
1 spsk olie
lidt persille
salt og peber
*
Rens rodfrugterne, og
skær dem i terninger eller skiver.
Skræl ingefæren, og
riv den fint.
Riv skallen af
appelsinerne, og pres saften der skal være ca. 2 dl.
Steg rodfrugter,
ingefær og appelsinskal i en gryde med olie i 3-5 min.
Tilsæt appelsinsaft,
og lad retten simre under låg, til grønsagerne er møre ca. 10 min.
Tag låget af, og kog
væsken ind under omrøring ca. 5 min.
Smag til med salt og
peber, og drys med hakket persille.
TIPS: Ovnbagte
tomater:
Skær 500 g
blommetomater eller cocktailtomater i halve og læg dem med skærefladen opad i
et ovnfast fad med bagepapir.
Drys med salt og
peber og evt. knust hvidløg.
Stænk med olie, og
sæt fadet i ovnen ved 220 °C i ca. 30 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin