1 hel græsk marineret kylling
Kartoffelspid:
650 g små kartofler
1 spsk olivenolie
groft salt
laurbærblade
4 træspid
Myntesauce:
2 dl græsk yoghurt 10%
2 ½ spsk finthakket frisk mynte
fintrevet skal af ½ citron
2 tsk honning
1 spsk citronsaft
salt, peber
Varm kullene op i en grillstarter.
Stil en foliebakke på nederste rist i en kuglegrill.
Hæld kullene langs siden af grillen og rundt om foliebakken.
Læg grillristen på, kyllingen over foliebakken og læg låg på grillen.
Sørg for at begge spjæld er åbne.
Lad kyllingen stå i 1 time og 15 min eller til den er gennemstegt.
(centrumstemperatur mindst 75ºC).
Rør myntesaucen sammen.
Skrub kartoflerne rene og vend dem i olie og salt.
Stik dem på spid sammen med laurbærblade.
Læg spiddene på grillen, over foliebakken i ca. 25 minutter, under låg.
Parter kyllingen og server kartoffelspiddene med myntesaucen.
Tips: Hvis du ikke har en kuglegrill, så del kyllingen i 4-6 stykker.
Læg folie over gløderne eller stil foliebakken på grillen.
Sørg for, der kommer luft til kullene.
Læg kødet på og vend på og vend dem ofte.
Det er meget vigtigt at de gennemsteges