Når jagtiden er gået ind eller det lokale marked har tilbud fra fryseren...
3 hele flåede fasanhøns
salt og peber
smør og olie
2 dl hønsebouillon
1½ spsk honning
1½ spsk æbleeddike
lidt finthakket chili
1 dl piskefløde
1 dl vermouth
300 g Parpadelle pasta
2 æbler
4 håndfulde spæde spinatblade
Del fasanen i lår og bryst med ben og smid ryggen ud.
Drys lår og bryst med salt og peber og brun på begge sider på en pande.
Tag bryststykkerne op og læg dem i bunden af en bradepande, lad det stå.
Hæld bouillonen over lårene.
Læg låg på og braiser lårene indtil de er møre.
Det tager ca. 45 minutter (tilsæt evt. lidt mere bouillon).
Tag lårene op.
Hæld fløde og vin på panden og lad det simre under omrøring ca. 15 minutter.
Smag til med salt og peber.
Skær æblerne i små tern og steg dem sprøde i lidt olie på en pande.
Kom den skyllede spinat i en skål og vend med æbletern.
Kog pastaen efter anvisningen.
Steg brystkødet i ovnen ved 160°C i 15-20 minutter.
Tag bradepanden ud og læg også lårene på bradepanden.
Rør honning, eddike og chili sammen og pensl på kødet.
Steg kødet videre til det er gennemstegt.
Server den glaserede fasan med pasta vendt med flødesauce og spinat med æbletern
--