Logo

Geddeboller med purløgssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Geddeboller med purløgssauce

 

Gedden er en af Danmarks største ferskvandsfisk, og dens kød er perfekt til fars. Klassisk ret med et twist - super lækker - prøv selv

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 15 min.

 

#

Boller:

300 g filet af gedde (alternativt sandart, laks eller blandet)

½ tsk groft salt

2 æggehvider

1 dl piskefløde

friskkværnet peber

revet muskatnød

5 dl fiskebouillon

 

Sauce:

1-2 skalotteløg

15 g smør

1 spsk hvidvinseddike

1 dl fløde 9%

1 tsk majsstivelse

1 bundt purløg

salt og peber

 

Tilbehør: kartofler, ris, dampede grønsager eller brød

*

 

Hak fiskekødet, og rør det med salt.

Pisk æggehviderne til blødt skum, og vend dem i farsen.

Pisk fløden til blødt skum, og vend den i farsen.

Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

 

Form farsen til boller, og pocher dem i simrende fiskebouillon i ca. 8 min.

 

Pil skalotteløgene, og hak dem fint.

Sauter dem bløde i en gryde med smør.

Tilsæt hvidvinseddike, og kog det næsten ind.

Tilsæt 2 dl siet bouillon fra bollerne.

Giv det et opkog, og jævn med fløde rørt med majsstivelse.

Smag til med salt og peber, og tilsæt fintsnittet purløg.

Anret saucen i varme, dybe tallerkner med de afdryppede fiskeboller, og giv kogte kartofler, ris eller brød til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.131 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her