Gedden er en af Danmarks største ferskvandsfisk, og dens kød
er perfekt til fars. Klassisk ret med et twist - super lækker - prøv selv
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 25
min. Kogetid: 15 min.
#
Boller:
300 g filet af gedde (alternativt sandart, laks eller
blandet)
½ tsk groft salt
2 æggehvider
1 dl piskefløde
friskkværnet peber
revet muskatnød
5 dl fiskebouillon
Sauce:
1-2 skalotteløg
15 g smør
1 spsk hvidvinseddike
1 dl fløde 9%
1 tsk majsstivelse
1 bundt purløg
salt og peber
Tilbehør: kartofler, ris, dampede grønsager eller brød
*
Hak fiskekødet, og rør det med salt.
Pisk æggehviderne til blødt skum, og vend dem i farsen.
Pisk fløden til blødt skum, og vend den i farsen.
Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Form farsen til boller, og pocher dem i simrende fiskebouillon
i ca. 8 min.
Pil skalotteløgene, og hak dem fint.
Sauter dem bløde i en gryde med smør.
Tilsæt hvidvinseddike, og kog det næsten ind.
Tilsæt 2 dl siet bouillon fra bollerne.
Giv det et opkog, og jævn med fløde rørt med majsstivelse.
Smag til med salt og peber, og tilsæt fintsnittet purløg.
Anret saucen i varme, dybe tallerkner med de afdryppede
fiskeboller, og giv kogte kartofler, ris eller brød til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin