Gedde:
1 kg geddefilet
olivenolie til bagning
salt og peber
Olivensauce med kapers:
Oliventapanade:
250 g udstenede sorte oliven
30 g kapers
2 fed hvidløg
75 g smør
Saucen:
1 l fiskefond
3 dl rødvin
100 g smør
salt og peber
Pastinaktimbale:
1 pastinak, mellemstørrelse
1 tsk dijonsennep
3 æggeblommer
½ citron
salt og peber
lidt revet muskatnød
150 g spinat
4 små kartofler
Tomatkompot:
8 tomater
1 hakket fed hvidløg
salt og peber
1 dl jomfruolivenolie
Gedde:
Geddefileten renses for ben (få evt. fiskehandleren til det), skæres i portionsstykker á ca. 200-250 g. Pensles med olivenolie, krydres med salt og peber og bages i ovnen ved 220ºC, i ca. 15 minutter.
Olivensauce med kapers:
Oliven, kapers, hvidløg og de 75 g smør, køres sammen i en blender. De 3 dl rødvin reduceres til halvdelen, tilsættes fiskefond og reduceres yderligere til det halve. Saucen monteres med oliventapenaden og de 100 g smør og blendes med stavblender.
Smages til med salt og peber, hvis det findes nødvendigt.
Pastinaktimbale:
Pastinakken skrælles og skæres i små stykker. Koges møre sammen med citronen. Citron og vand hældes fra pastinakkerne, der stilles til afdampning i et par minutter. Pastinakker, sennep og æggeblommer blendes til en lind masse. Smages til med salt, peber og muskatnød.
Bunden af en lille cocotteform beklædes/dækkes med spinat. Kartoflerne skæres i "meget" tynde skiver og siderne i cocotteformen beklædes hermed. Pastinakmassen fyldes i til kanten og de bages i ovn ved 130ºC, i 10 minutter.
Tomatkompot:
Tomaterne snittes i bunden, blancheres og befries for skind og kerner. De hakkes i tern på ca. ½ x ½ cm. Koges fri for væde og tilsættes olivenolie og hakket hvidløg. Smages til med salt og peber.