![Gedde, bagt, med pastinaktimbale En fuldendt og sund ret med både fisk og grøntsager. Timbale er en lagdelt postej af forskellige ingredienser, her pastinak og kartofler, og er meget simpel at lave. Perfekt til en speciel anledning.](/images/articles/s2/2015/4/23/gedde-bagt-med-pastinaktimbale.jpg)
Gedde:
1 kg geddefilet
olivenolie til bagning
salt og peber
Olivensauce med kapers:
Oliventapanade:
250 g udstenede sorte oliven
30 g kapers
2 fed hvidløg
75 g smør
Saucen:
1 l fiskefond
3 dl rødvin
100 g smør
salt og peber
Pastinaktimbale:
1 pastinak, mellemstørrelse
1 tsk dijonsennep
3 æggeblommer
½ citron
salt og peber
lidt revet muskatnød
150 g spinat
4 små kartofler
Tomatkompot:
8 tomater
1 hakket fed hvidløg
salt og peber
1 dl jomfruolivenolie
Gedde:
Geddefileten renses for ben (få evt. fiskehandleren til det), skæres i portionsstykker á ca. 200-250 g. Pensles med olivenolie, krydres med salt og peber og bages i ovnen ved 220ºC, i ca. 15 minutter.
Olivensauce med kapers:
Oliven, kapers, hvidløg og de 75 g smør, køres sammen i en blender. De 3 dl rødvin reduceres til halvdelen, tilsættes fiskefond og reduceres yderligere til det halve. Saucen monteres med oliventapenaden og de 100 g smør og blendes med stavblender.
Smages til med salt og peber, hvis det findes nødvendigt.
Pastinaktimbale:
Pastinakken skrælles og skæres i små stykker. Koges møre sammen med citronen. Citron og vand hældes fra pastinakkerne, der stilles til afdampning i et par minutter. Pastinakker, sennep og æggeblommer blendes til en lind masse. Smages til med salt, peber og muskatnød.
Bunden af en lille cocotteform beklædes/dækkes med spinat. Kartoflerne skæres i "meget" tynde skiver og siderne i cocotteformen beklædes hermed. Pastinakmassen fyldes i til kanten og de bages i ovn ved 130ºC, i 10 minutter.
Tomatkompot:
Tomaterne snittes i bunden, blancheres og befries for skind og kerner. De hakkes i tern på ca. ½ x ½ cm. Koges fri for væde og tilsættes olivenolie og hakket hvidløg. Smages til med salt og peber.