Opskrift på gedemiddag med gedefilet, kantareller og Madeirasauce. Anret kødet på kantarelpie med wonton-pakker og gedelever-kartofler ved siden af. Server med den intense Madeirasauce.
# Ingredienser
2 gedehjerner (kan evt skaffes fra Frankrig)
1 dl hønsefond
1 kg babyspinat
50 g brunet smør
Kirks gede-feta
Salt, peber
4 plader wonton-dej
Olie
50 g gedelever
4 bagekartofler
Olie
300 g kantareller
50 g smør
Salt, peber
1 dl hønsefond
1 bdt purløg
1 plade butterdej
Gederyg med minimum 6 ben
1 gedekølle
200 g gedefilet
2 gedenyrer
Madeirasauce:
2 spsk honning
2 spsk mørk aceto balsamico
1 flaske Madeira
1 fed hvidløg i meget små tern
2 skalotteløg
10 peberkorn
1 l demi-glace
100 g smør
* Tilberedning
Madeirasauce: Karamelliser honningen, hæld aceto balsamico på og reducer.
Tilsæt Madeira og reducer igen.
Kom hvidløg, skalotteløg, peberkorn og demi-glace i gryden, reducer til det halve og monter med smør.
Pocher hjernen i 1 dl hønsefond og stil den koldt.
Skær derefter i små tern.
Steg spinaten i brunet smør og tilsæt gedehjerne i små tern.
Smag til med feta, salt og peber.
Pak massen ind i wonton-dej og steg pakkerne sprøde i olie.
Skær leveren ud i 4 kvadrater af 4 x 4 cm, krydr godt og pak ind i kartofler skåret ud i lange strimler.
Steg kartoflerne i olie 1 minut på hver side.
Rens kantarellerne, steg dem i smør og smag til med salt og peber.
Tilsæt 1 dl hønsefond og kog væk.
Drys purløg på, læg butterdejen over og bag i ovnen ved 200 ºC i ca. 10 minutter.
Ordn kødet for sener og afparer benene.
Steg gederyg, -kølle, -filet og -nyrer, skær ud til 4 portioner og anret kødet ovenpå kantarelpien med wonton-pakker og gedelever-kartofler ved siden af.
Server den intense Madeirasauce til.
✅ Her er drikkeABC.dk med nemme opskrifter til din
bar, - prøv selv Drinks, Spiritus, Kolde drikke, Varme drikke, Vin Quiz, Bowle/punch, Snacks, Drikkeviser, Alkohol test, Tøm barskabet
Få succes som bartender
med drikkeABC.dk. Vi hjælper dig med de bedste opskrifter.
----------- ooo OÔO ooo -----------