Logo

Ged på et bræt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ged på et bræt

Opskrift på gedemiddag med gedefilet, kantareller og Madeirasauce. Anret kødet på kantarelpie med wonton-pakker og gedelever-kartofler ved siden af. Server med den intense Madeirasauce.


# Ingredienser

2 gedehjerner (kan evt skaffes fra Frankrig)

1 dl hønsefond

1 kg babyspinat
50 g brunet smør
Kirks gede-feta

Salt, peber
4 plader wonton-dej

Olie 

50 g gedelever

4 bagekartofler 

Olie

 

300 g kantareller

50 g smør

Salt, peber

1 dl hønsefond
1 bdt purløg
1 plade butterdej

Gederyg med minimum 6 ben

1 gedekølle
200 g gedefilet
2 gedenyrer

Madeirasauce:
2 spsk honning

2 spsk mørk aceto balsamico

1 flaske Madeira

1 fed hvidløg i meget små tern

2 skalotteløg

10 peberkorn

1 l demi-glace
100 g smør


* Tilberedning 
Madeirasauce: Karamelliser honningen, hæld aceto balsamico på og reducer. 

Tilsæt Madeira og reducer igen.
Kom hvidløg, skalotteløg, peberkorn og demi-glace i gryden, reducer til det halve og monter med smør.

Pocher hjernen i 1 dl hønsefond og stil den koldt.
Skær derefter i små tern.
Steg spinaten i brunet smør og tilsæt gedehjerne i små tern.
Smag til med feta, salt og peber.
Pak massen ind i wonton-dej og steg pakkerne sprøde i olie.

Skær leveren ud i 4 kvadrater af 4 x 4 cm, krydr godt og pak ind i kartofler skåret ud i lange strim­ler.
Steg kartoflerne i olie 1 minut på hver side.

Rens kantarellerne, steg dem i smør og smag til med salt og peber.
Tilsæt 1 dl hønsefond og kog væk.
Drys purløg på, læg butterdejen over og bag i ovnen ved 200 ºC i ca. 10 minutter.

Ordn kødet for sener og afparer benene.

Steg gederyg, -kølle, -filet og -nyrer, skær ud til 4 portioner og anret kødet ovenpå kantarelpien med wonton-pakker og gedelever-kartofler ved siden af.
Server den intense Madeirasauce til.

 

✅ Her er drikkeABC.dk med nemme opskrifter til din bar, - prøv selv Drinks, Spiritus, Kolde drikke, Varme drikke, Vin Quiz, Bowle/punch, Snacks, Drikkeviser, Alkohol test, Tøm barskabet

Få succes som bartender med drikkeABC.dk. Vi hjælper dig med de bedste opskrifter.

----------- ooo OÔO ooo -----------

  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her