En frisk suppe til
en varm sommerdag. Server den med forskelligt tilbehør, så hver gæst kan
designe sin helt egen suppe.
Arbejdstid: 25 min.
Udblødning: 30 min. Kogetid: 1 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)
#
2-3 skiver lyst brød
(uden skorpe)
2 dl vand
500 g modne tomater
1 stor agurk
1 rød, gul eller
grøn peber (efter smag)
2-3 fed hvidløg
1 dl olie
3 spsk
sherryvineddike
salt og peber
Tilbehør:
2 tomater
1 salatløg (eller
rødløg, finthakket)
1 rød og grøn peber
(små tern)
½ agurk
lyst brød (uden
skorpe)
olie
*
Skær brødet i mindre
stykker og ud blød det i koldt vand i ca. 30 min.
Skold tomaterne og
flå skindet af dem.
Skær dem i kvarte og
fjern kernerne.
Skræl agurken og
flæk den.
Skrab kernerne ud og
skær den i mindre stykker.
Vask peberfrugterne
og skær dem i grove stykker uden kerner og mellemvægge.
Pil hvidløgsfeddene
og blend det hele sammen med olie.
Tilsæt evt. lidt
vand, om nødvendigt.
Smag til med salt,
peber og sherryvineddike.
Sæt suppen i
køleskabet, til den skal spises.
TILBEHØR: Flå evt.
tomaterne, udkern dem og skær dem i små tern.
Det samme med
peberfrugt og agurk.
Skær brødet i små
tern og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olie.
Server suppen med
tilbehøret i små skåle.
TIPS: Udvid evt
tilbehøret med små stykker serranoskinke og hakkede hårdkogte æg.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin