Logo

Gazpacho suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gazpacho suppe

 

En frisk suppe til en varm sommerdag. Server den med forskelligt tilbehør, så hver gæst kan designe sin helt egen suppe.

Arbejdstid: 25 min. Udblødning: 30 min. Kogetid: 1 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)

 

#

2-3 skiver lyst brød (uden skorpe)

2 dl vand

500 g modne tomater

1 stor agurk

1 rød, gul eller grøn peber (efter smag)

2-3 fed hvidløg

1 dl olie

3 spsk sherryvineddike

salt og peber

 

Tilbehør:

2 tomater

1 salatløg (eller rødløg, finthakket)

1 rød og grøn peber (små tern)

½ agurk

lyst brød (uden skorpe)

olie

*

 

Skær brødet i mindre stykker og ud blød det i koldt vand i ca. 30 min.

Skold tomaterne og flå skindet af dem.

Skær dem i kvarte og fjern kernerne.

Skræl agurken og flæk den.

Skrab kernerne ud og skær den i mindre stykker.

Vask peberfrugterne og skær dem i grove stykker uden kerner og mellemvægge.

Pil hvidløgsfeddene og blend det hele sammen med olie.

Tilsæt evt. lidt vand, om nødvendigt.

Smag til med salt, peber og sherryvineddike.

Sæt suppen i køleskabet, til den skal spises.

 

TILBEHØR: Flå evt. tomaterne, udkern dem og skær dem i små tern.

Det samme med peberfrugt og agurk.

Skær brødet i små tern og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olie.

Server suppen med tilbehøret i små skåle.

 

TIPS: Udvid evt tilbehøret med små stykker serranoskinke og hakkede hårdkogte æg.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her