Gartneriets sommersuppe
2-3 bouillonterninger
1 stort blomkål
1 løg
2 peberfrugter
peber
250 g bælgede ærter
klippet persille
Tilbehør: groft brod, reven ost
*
Bring 1,5 l vand i kog med bouillonterningerne og tilsæt kålen, der er delt i små buketter, ituskåret løg og strimlet peberfrugt.
Lad det koge sagte under låg i ca. ½ time.
Purér eller blend suppen og kom den tilbage i gryden.
Smag til med peber og eventuelt salt og tilsæt bælgede ærter.
Lad det koge et par minutter og server suppen med et drys persille.
Server hvidt brød og reven ost til.
Fin jordbærkvark
300 g kvark
300 g jordbær
3 spsk yoghurt
10 spsk sukker
25 g smuttede, hakkede mandler
*
Bland kvark og mosede jordbær med yoghurt og tilsæt sukker.
Fordel det i små skåle og stil dem koldt et par timer.
Drys ved serveringen med ½ bær og hakkede mandler.