2 kg oksetyndsteg med ben og krølfedt
salt, peber
4-5 dl suppe - bouillon eller vand
1 løg
1 porre
Sauce:
4 dl stegesky
1 spsk hvedemel til jævning
salt, peber, evt. kulør
Gnid stegen med salt og peber.
Læg den på risten over bradepanden med krølfedtsiden opad.
Brun stegen 15 minutter ved 250ºC.
Dæmp varmen til 100-120ºC og hæld suppe, bouillon eller vand og
rensede, delte grønsager ved.
Lad stegen stege 1 ½-2 timer, til et kødtermometer viser 62ºC.
Dryp af og til med skyen.
Tag stegen ud og lad den hvile mens saucen laves.
Sauce:
Si skyen fra bradepanden.
Lad den stå lidt og skum fedtet fra.
Bring skyen i kog og jævn den.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt kulør.
Løsn filet og mørbrad på hver side af ribbenene.
Skær kødet i skiver.
Serveres med skysauce, kartofler, glaserede løg, syltede asier og/eller
agurker og grønsager.