# Ingredienser
1 stor oksehale
250 g reelt oksekød
smør eller margarine
1 løg
1 lille stykke selleri
1 gulerod
1 pastinak eller persillerod
2 l Grundsuppe - se opskrift her eller 6 bouillonterninger
1 suppevisk
salt
3 spsk koncentreret tomatpuré
2-4 spsk tør sherry
Tilbehør: flute
*
* Tilberedning
Lad slagteren dele oksehalen i leddene.
Skær det reelle kød i terninger og brun det kraftigt sammen med oksehalen i fedtstof.
Riv alle grønsagerne på råkostjernet og brun dem sammen med kødet.
Tilsæt suppe eller 2 l kogende vand, tilsat bouillonterninger, og kom suppevisk og salt ved.
Lad det koge op og skum omhyggeligt.
Kog suppen for ganske svagt blus i 3-4 timer.
Si den og stil den koldt, til fedtet har samlet sig på overfladen. Fjern det.
Pil kødet fra benene og hak det sammen med det reelle kød.
Smag suppen til med tomatpuré og sherry samt eventuelt lidt mere salt.
Vær forsigtig med salt, hvis der er anvendt bouillonterninger.
Kom kødet tilbage i suppen og varm den igennem.
Server flute til.