1 kg oksetykkam
1 dl hvedemel
1 spsk hvidløgspulver
1 tsk køkkensalt
1 tsk peber
4 spsk olie
12 perleløg
10 bagekartofler
6 gulerødder
3 stilke blegselleri
1 l oksekødsbouillon
3 spsk maizena
1 spsk vand
1 bdt frisk persille
A. Skær kødet i terninger.
Bland hvedemel, hvidløgspulver, salt og peber i en lille skål.
Vend nu kødterningerne i melblandingen.
B. Opvarm olien i en stor gryde.
Svits kødet i olien (evt. i flere hold) ved høj varme i 2 min.
Fjern det brunede kød fra gryden.
Skru ned til medium varme og tilsæt løgene.
Brun løgene i 5 min. og fjern dem fra gryden.
C. Skær kartoflerne i tern og gulerødder samt selleri i skiver. kom kartofler, gulerødder, selleri, løg, kød og bouillon i gryden.
Rør godt rundt og bring det i kog.
Skru ned til lav varme og lad det simre i 2 timer under låg.
Rør af og til i gryden.
D. Efter ½ time kan man evt. tilsætte en jævning af majsmel udrørt i vand.
Det giver en tykkere sauce i retten.
Drys med rigelig hakket persille lige inden serveringen