Logo

Fyldte squash

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyldte squash


#

4 mellemstore squash (a ca. 175 g)
½ tsk groft salt
½ dl friskpresset citronsaft

Fyld:
1 porre (ca. 200 g)
1 dl hakket frisk dild
2 spsk hakket frisk mynte
1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
2 ½ dl ris (ca. 200 g)
50 g pinjekerner (ca. 1 dl)
25 g smør
2 små knuste fed hvidløg
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g gul ost, fx Riberhus ML 24% (45+)
240 g brød
*
Vask de 4 squash og flæk dem på langs.

Fjern kernerne og kassér dem - brug en lille skarp kniv eller skrab med en ske. Læg de halve squash i et ovnfast fad eller bradepande.

Krydr med salt og dryp citronssaft på.

Skyl porren og hak den fint.

Bland porre og krydderurter med små tern af tomat, rå ris, pinjekerner, små klatter smør og knust hvidløg.

Krydr med salt og peber og kom fyldet i squashene.

Dæk fadet med alufolie og bag retten midt i en kold ovn indstillet på 175°C og bag i ca. 1 time, til risene er møre.

Riv osten og drys den over squashene.

Skru op for ovnen og gratiner de fyldte squash øverst i ovnen ca 10 min. ved 250°C, til osten er gylden. Server brød til.
 
Det store barn kan udhule squashen og rive ost. Det lille barn kan røre alle ingredienserne sammen i en skål med en grydeske eller komme dild og mynte i risfyldet. Duft og smag på krydderurterne. Det er godt at lære en ren smag at kende, så er det lettere at lære, hvad der skal mere af i en ret.

Fryseegnet: Ikke afprøvet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.804 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her