1 kg svinekam uden spæk
kartofler
Fyld:
2 spsk smør.
1 lille revet løg.
10-12 skiver bacon.
klippet persille
timian.
Sauce:
250 g champignon.
50 g smør.
skyen fra kødet
fløde
jævning
kulør
Giv kødet et dybt rids på langs, og fordel heri det sammenrørte fyld. Tynde skiver bacon lægges omkring stegen, og den anbringes i et smurt ovnfast fad.
Kartoflerne skrubbes grundigt, og deles på langs i halve, som lægges ved siderne af stegen, eller i et smurt fad ved siden af.
Kartoflerne pensles med olie og drysses med salt, peber og klippet grønt. (Timian, persille eller dild.)
Steges i ca. 45 min. ved 225ºC.
Til saucen kan anvendes friske champignoner eller andre svampe, der svitses med smør, tilsættes sky, fløde og kulør.
Jævnes og småkoger i få min.