1 - 1 ½ kg udbenet lammebryst
1 tsk salt
½ tsk sort peber
1 spsk smør/margarine
2 dl hvidvin eller bouillon
Fyld
100-150 g røget flæsk
12 skiver hvidt brød
250 g frossen hel spinat
100 g champignoner
1 dl hakket valnødder
1 dl reven parmesanost
2 æg
1-2 fed hvidløg
½ tsk nymalet sort peber
Skær flæsk og brød i små terninger.
Lad spinaten tø og hak den groft.
Hak champignonerne.
Svits flæsket over svag varme i en stegepande.
Tilsæt brød, spinat og champignoner og lad det svitse 3-4 min.
Bland valnødder og ost i.
Pisk æggene, rør dem i blandingen og smag til med presset hvidløg og peber.
Lad fyldet køle lidt.
Drys salt og peber på kødet og bred fyldet på den kødfulde side af kødet.
Rul det fast sammen og snør det med bomuldssnor.
Brun rullen hele vejen rundt i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen ved 200ºC på nederste rille.
Spæd med vin eller bouillon og læg låg på.
Stil gryden i ovnen og eftersteg i 1 ¼ - 1 ½ time.
Lad rullen hvile et øjeblik under alufolie inden den skæres for.