Skær benet af lammeboven, og snør kødet smukt sammen, inden boven sættes i ovnen. Når stegen er færdigstegt, kan du så let som ingenting skære de fineste skiver.
Til ca. 6 personer
1 lammebov
2 tsk groft salt og friskkværnet peber
Fyld:
fx friske krydderurter, hvidløgsfed, fintrevet citronskal, sardeller, pesto eller oliventapenade
Tilbehør: ovnbagte grønsager eller salat
* Tilberedning
Skær langs den ene side af det trekantede bovblad med spidsen af en udbenerkniv.
Skrab kødet væk fra bovbladet - fortsæt frem til leddet.
Knæk eller skær igennem leddet, og vrik benet løs med hænderne.
Træk bovbladet af med et fast ryk ind mod dig selv - brug et viskestykke til at holde fast med.
Skær langs lårbenet, og skær kødet væk fra benet.
Find leddet mellem lårben et og skankebenet, og skær igennem leddet.
Fjern lårbenet.
Lad skankebenet blive på boven.
Tænd ovnen på 225 ºC.
Krydr lammeboven indvendig, fyld den, og snør den sammen.
Gnid udvendig med salt og peber.
Sæt stegen i ovnen i et ovnfast fad, og brun den i ca. 15 min.
Skru ned til 175 °C, og steg videre ca. 40 min.
Sæt stegetermometer i midten af stegen, og steg, til centrumstemperaturen er 65 ºC.