1200 g kalkunbryst
120 g Cheasy pikantost
12 skiver bacon
1 ½ fed presset hvidløg
salt, friskkværnet peber
tørret paprika
270 g tomatpuré
tørret basilikum
tørret oregano
5-6 dl vand
360 g ris
Tænd for ovnen.
Varmluft: 180ºC - alm. ovn: 220ºC
Skær en lomme i kalkunbrystet.
Gnid indeni og udenpå med presset hvidløg.
Smør pikantosten inde i lommen.
Drys udenpå med paprika og en smule salt.
Læg halvdelen af baconskiverne fordelt i et ovnfast fad.
Læg kalkunbrystet ovenpå, og fordel derpå det sidste bacon.
Sættes i ovnen i 65 minutter.
Imens tilberedes tomatsaucen:
Hæld tomatpuréen i en gryde med vandet.
Røres til det småkoger.
Skru ned og kom krydderier i (Der kan også bruges fx timian, og man kan også vælge friskklippede krydderurter).
Lad tomatsaucen småkoge i 3 minutter.
Smag til med salt og peber.
Risene koges som anvist på emballagen.