750 g kalkunbryst
salt og peber
merian
fedtstof til bruning
3 dl kalvebouillon
1 ½ dl piskefløde
evt. jævning
Fyld:
1 mellemstort finthakket løg
2 spsk hakket persille
2 spsk fintklippet purløg
Flæk kalkunbrystet næsten igennem - det skal holde sammen i den ene side.
Bland fyldet og fordel det på kalkunbrystet.
Krydr med salt og peber.
Fold sammen herom og bind omkring med bomuldsgarn.
Gnid kalkunbrysten med salt, peber og merian og brun det på alle sider i fedtstof i en gryde.
Tag det op og kom det i et ovnfast fad.
Hæld bruningsfedtet over, hvis det ikke er for mørkt.
Sæt fadet i ovnen ved 185-200ºC og steg i 35-40 min.
Kom bouillonen i fadet, når halvdelen af stegetiden er gået.
Hæld skyen i en gryde og tilsæt fløde.
Bring i kog og jævn til sauce.