Inviter familie og venner på dette dejlige fyldte kalkunbryst med fyld af grønsager, frisk smag af salvie og sprød bacon med grønne bønner samt kartofler og en frisk salat
# Ingredienser til fyldt kalkunbryst:
1 kalkunbryst
Brødfars:
3 løg (finthakkede)
50 g smør
2 gulerødder (små tern)
evt. ½ dl vand
5-6 blade frisk salvie (finthakkede) eller 1 tsk tørrede
friskkværnet sort peber
100 g brødkrumme
2 æg (sammenpiskede)
1 spsk hvidvins- eller æbleeddike
10 skiver bacon
Tilbehør: grønne bønner, salat og kartofler eller brød
*
Sådan laver du fyldt kalkunbryst:
Steg løgene klare i smør og steg gulerødderne med et par
min.
Tilsæt en anelse vand og kog gulerødderne møre 3-4 min., så
vandet næsten er fordampet.
Krydr med salvie og peber.
Tilsæt brødkrumme og lad det opsuge væsken.
Når blandingen er lidt afkølet, tilsættes æg og eddike.
Skær en lomme i kalkunbrystet og kom fyldet i.
Rul sammen og bind evt med bomuldssnor.
Læg kødet på et stykke bagepapir i et ovnfast fad med samlingen
nedad.
Læg skiver af bacon hen over kødet.
Steg i en 180 °C varm ovn ca. 1 time, til kernetemperaturen
målt med stegetermometer er 80 °C.
Skær kødet i skiver og servér fx med kogte bønner, en frisk salat og kartofler
eller brød.