Lækker ret med kalkun der serveres sammen med blandt andet sølvbede. Sølvbede kendes også under navnene bladbede og mangold. Server med pasta eller kartofler
Til 4 personer. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 5 min. Ikke fryse-egnet
# Ingredienser
500 g reelt kalkunkød
1 mellemstort hakket løg
1-2 kviste rosmarin
1-2 fed hvidløg
½ dl olie fx vindruekerneolie
500 g sølvbede, kinakål eller spinat
4-5 godt modne tomater
1½ dl bouillon (terning)
1 dl rødvin
½ dl hakket persille og purløg
salt og peber
Tilbehør:
kartofler eller pasta
* Tilberedning
Skær kalkunkødet i lillefingertykke strimler.
Svits det sammen med løg, rosmarinkviste og pillede, delte hvidløgsfed i olien i en dyb pande.
Tag panden fra varmen.
Skær sølvbede, befriet for strenge, kinakål eller spinat i smalle strimler.
Kom det i panden sammen med tomater og svits kort, inden bouillon og vin kommes i.
Giv det et kort opkog og tilsæt krydderurter.
Smag til med salt og peber.