1-3 hornfisk
½ bundt persille
1 ½ håndfuld frisk basilikum
2 fed presset hvidløg
1 løg
Smør
Rugmel
½ kg nye små kartofler
3 gulerødder
1 håndfuld ærter (100 g)
Olie
Pesto:
50 g parmasanost
½ bundt basilikum
Olivenolie
5-6 fed hvidløg
1 håndfuld pinjekerner (20 g)
Skær de istandgjorte hornfisk i ca. 8 cm lange stykker.
Fjern omhyggeligt de grønne ben.
Hornfisken skal være som dobbelt filet, dvs. uden at ryggen er skåret op.
Skræl og hak løg, hvidløg, basilikum og persille.
Fyld det i fisken.
Fisken vendes i melet med salt og peber.
Steges på en pande i ca. 6-8 min. Tages op og anrettes på en tallerken.
Skær kartoflerne i tern 2 x 2 cm og kog dem møre i letsaltet vand. Tilsæt gulerødder i tern og ærter ca. 2 min, inden kartoflerne er færdige.
Hæld vandet fra og krydr med salt og peber.
Pesto: Hakket basilikum, hakkede, ristede pinjekerner, parmasanost, olivenolie og finthakket hvidløg blandes i en skål og serveres sammen med kartoflerne.