En skøn flæskesteg med spinat og timian som smager
fantastisk året rundt. Prøv om sommeren til middag med nogle gode venner, og
server artiskok med hvidløgsdip til
forret og pandekager med brombær til dessert - denne weekend vil blive et hit
...
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 1½ time. Kødet er fryseegnet. 4-5 personer
# Ingredienser til Flæskesteg med spinat og
rødbeder:
1 kg svinekam med
ridset svær
1 spsk groft salt
2 økologiske
citroner
friskkværnet peber
Grønsager:
500 g rødbeder
500 g frisk spinat
2 spsk smør
2-3 cm frisk
peberrod
Tilbehør: kartofler
*
Sådan laves Flæskesteg
med spinat og rødbeder:
Krydr kødsiden af
stegen med salt og peber.
Gnid salt godt ned
imellem sværene.
Vask citronerne og
skær dem i skiver.
Læg dem i en
bradepande og læg stegen oven på citronskiverne.
Hæld 2 dl vand i
bunden af bradepanden, sæt stegen i ovnen og tænd på 200 °C.
Steg i ca. 1 time og
15 min., til centrumtemperaturen (målt med stegetermometer) er 55 °C.
Tjek om sværen
sprød.
Hvis JA: Steg
videre, til centrumtemperaturen er 65 °C.
Hvis NEJ: Skru op
til 225 °C og steg til sværen er sprød.
Tag stegen ud af
ovnen, og lad den hvile i 20 min.
Kog rødbederne i 20-30
min., til de er møre.
Smut skindet af og
skær rødbederne i mindre stykker.
Skyl og slyng
spinatbladene.
Smelt smørret i en
gryde.
Tilsæt
rødbedestykkerne og varm igennem.
Bland spinatbladene
i og lad dem falde sammen.
Krydr med friskrevet
peberrod og salt.
Skær flæskestegen i
skiver og server med grønsager og kogte kartofler.
Forretten er: Artiskok
med hvidløgsdip
Desserten er: Pandekager
med brombær
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------