Serveret med kartofler og rødkål er den sprøde flæskesteg en
klassiker i det danske køkken, men også ude i verden • Kommen fremmer fordøjelsen af den ret så fede steg.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 2 timer. 4 Portioner
# Råvarer til Flæskesteg med sprød svær:
1 kg mellemkam med svær
salt og sort peber
2 fed hvidløg
1-2 kviste merian
1 spsk sennep
2 gulerødder
1 porre
1 bid rodselleri
2 løg
2 tsk kommenfrø
½ l mørkt øl, fx porter
* Fremgangsmåde:
1 Skær sværen i tern (se Tips & råd).
Gnid hele stegen med salt og peber.
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint.
Tag bladene af meriankvistene og hak dem fint.
Bland merian, hvidløg og sennep og gnid stegen med
krydderblandingen.
2 Sæt ovnen på 225 °C.
Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
Rens porren og fjern det grove. Snit resten.
Skræl sellerien og skær den i tern.
Pil løgene og skær dem i både.
3 Læg stegen med sværen opad i en bradepande.
Læg grønsagerne, løgene og kommenfrøene rundt om.
Steg i ovnen i ca. 30 min.
4 Hæld halvdelen af øllet i bradepanden og dryp stegen med
øl.
Steg yderligere 1½ time i ovnen.
Spæd undervejs med resten af øllet.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile 10 min. inden den
skæres i skiver.
Tips & råd
Skær sværen på stegen i tern med en skarp kniv. Pas på at du
ikke skærer ned i kødet, for så mister det saft og bliver tørt.
Steg på italiensk vis: anvend fennikelfrø i stedet for
kommen, tomat og rosmarin i stedet for gulerødder og merian. Og erstat øllet
med hvidvin.
PR. PORTION: Energi: Kcal 508 = kJ 2133
Kulhydrat 14 g Protein 68 g Fedt 20 g (35%) Fibre 3 g