En velsmagende og lækker gratin fyldt med fiskefilet,
peberfrugt, kartofler, citron og agurk • Fiskefedt indeholder gode omega-3
fedtsyrer, som er gavnlige for kredsløbet.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 40 min. 4 Portioner
# Råvarer til Fiskegratin med peberfrugt:
600 g fiskefilet, (torsk, sej, kuller)
3 spsk friskpresset citronsaft
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 syltede agurker
1 stort løg
salt og hvid peber
1 tsk paprika
600 g kartofler
smør eller margarine til fadet
2 æg
2½ dl fløde
* Fremgangsmåde:
1 Skyl fiskefileterne i koldt vand.
Tern fisken og bland den med friskpresset citronsaft.
Gør peberfrugterne i stand og hak dem groft.
Hak agurkerne fint.
Pil løget og hak det fint.
2 Bland peberfrugt, løg, fisk og agurk i en skål.
Krydr med salt, peber og paprika.
3 Sæt ovnen på 175 °C.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Smør et ovnfast fad med fedtstof
4 Læg kartoflerne lagvis med fiske/grønsagsblandingen i
fadet.
Slut med et lag kartofler.
5 Pisk æg og fløde sammen og krydr med salt og peber.
Hæl blandingen over gratinen.
Bag gratinen 40 min. i ovnen, til den er gylden og
gennembagt.
Tips & råd
Fyld bagekartofler med fiskeblandingen, så får du en anden
meget praktisk alt-i-et ret. Lav et snit i den rå kartoffel og grav den ud med
et kuglejern. Bland kartoffelkødet med fiskeblandingen.
Fyld kartoflerne med blandingen og stil dem ind i ovnen ved
200 °C i ca. 40 min.
VARIATION
Fisken kan også laves i ovnen, uden kartofler og i stedet
serveres med kartoffelmos.
Bag den da ved 175 °C i 10-15 min.
PR. PORTION: Energi: Kcal 389 = kJ 1638
Kulhydrat 31 g Protein 35 g Fedt 14 g (32%) Fibre 4 g