Som sædvanlig, prøver vi at bibringe jer lidt kogekunst.
Indrømmet, det er svært at forny sig, men vi prøver dog at variere fra dag til dag. Denne gang er det fiskedag hjemme hos jer, I skulle prøve.
Tilberedes på ca. 40 min - 4 pers.
# Råvarer til Gratineret fiskefilet:
500 g fiskefileter
salt
citron
1½ dl klippede krydderurter gerne blandede
1 dl fiskesuppe (terning)
hvidvin
1 dl piskefløde
reven ost
rasp
fedtstof til fadet
* Tilberedning
Nu drysser du fisken med salt og nogle dråber citron.
Herefter fordeler du krydderurterne på fileterne og ruller
dem sammen.
Læg dem i et smurt ovnfast fad.
Hæld suppe og lidt hvidvin over.
Dæk fadet med låg eller
folie, og lad fisken koge mør i ovnen i 15-20 min ved 200 °C.
Så hælder du fløden over og drysser med reven ost og rasp.
Skal det være ekstra festligt kan du pynte med lidt rejer, muslinger eller champignon nu.
Sæt herpå prompte fadet i ovnen igen, nu ved 250 °C, og gratiner så til fisken
er gylden.
Server med flutes eller ris, lidt kogt broccoli og et glas hvidvin. Rigtig god appetit!