Husk at spise fisk fx disse krydrede fiskefrikadeller med
salat og grønsager stegt i karry.
2-3 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min.
#
Fiskefrikadeller:
350 g filet af hvid fisk (fx kuller, kulmule, sej eller
torsk)
1 tsk groft salt
1-2 tsk stærk chilisauce
2 spsk kartoffelmel eller hvedemel
1 æg
1 dl kokosmælk
2 spsk olie
15 g smør
Karrygrønsager:
2 løg
6-8 stilke bladselleri
2 tsk olie
1 tsk stærk karry
salt og peber
Tilbehør:
3-4 forårsløg
1 håndfuld frisk koriander
1 lime
1 lille hjertesalat
2 tomater
*
HAK fisken i en kødhakker eller foodprocessor.
Rør det hakkede fiskekød med salt, og tilsæt chilisauce, mel
og æg.
LUN kokosmælken, så fedtet smelter, men ikke mere end det.
Rør den i farsen lidt ad gangen, og rør farsen smidig.
Stil den i køleskab i mindst 30 min.
FORM farsen til 8-9 fiskefrikadeller, og steg dem på en
sliplet-pande i gyldent olie og smør i 7-8 min. på hver side ved middel varme.
PIL løgene, og hak dem.
Rens bladselleristilkene, og skær dem i små stykker.
STEG løgene klare i olie, og tilsæt karry og bladselleri.
Steg dem møre, men sprøde og smag til med salt og peber.
SERVER fiskefrikadellerne med karrygrønsager, et drys
fintsnittede forårsløg og koriander, limebåde og grøn salat med tomatbåde.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin